"Відповідь не забариться". Данілов назвав наслідки для РФ сьогоднішньої атаки на Україну

Ракетна атака 30 грудня призведе до ще більшої ненависті до РФ і росіян
Фото: president.gov.ua

Ракетні удари Росії 29 грудня по Україні матимуть для країни-агресора ефект, протилежний очікуванням Кремля. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов написав у соцмережі Х (колишній Twitter).

За його словами, окупанти "ніколи не розуміли й уже ніколи не зрозуміють Україну". Один із наймасовіших обстрілів із початку повномасштабного вторгнення призведе до ще більшої ненависті до РФ і росіян, які "з тваринною покірністю підтримують рашистський режим", вважає він.

Данілов назвав й інші незворотні зміни стосовно українців до окупантів.

"Максималізація неприйняття всього, що пов'язано з російськістю, – культури, мови, традицій. Країною, яка вбиває дітей і обирає "військовими" цілями пологові будинки. Недопущення розмов і дій у напрямі будь-яких компромісів із країною-недобитком, гнійливим шматком недоімперії. Кристалізація ідеї й руху національного спротиву – #RussiaMustDie!" – перерахував секретар РНБО.

Крім того, він упевнений, що в Україні остаточно знищено можливості існування будь-яких проросійських рухів.

"Усе це справа бункерного щура, який своїми руками риє власну могилу, прийнявши рішення напасти на Україну, яка врешті-решт його й поховає. Ми будемо боротися стільки, скільки це буде необхідно... За Дніпро, Одесу, Львів і Київ – відповідь не забариться", – додав Данілов.

Контекст:

Україна вночі й уранці 29 грудня була під масованою повітряною атакою, під час якої російські окупанти запустили кілька видів ракет (зокрема зі стратегічних бомбардувальників) та ударні безпілотники. Вибухи пролунали в низці українських міст – зокрема в Києві, Дніпрі, Харкові, Львові, Черкасах та інших.

У Повітряних силах ЗСУ заявили, що РФ атакувала Україну безпілотниками і практично всіма наявними типами ракет, крім "Калібрів".

Ракети типів "Кинджал", С-400/С-300, Х-22 та "Іскандер-М" збити не вдалося.

За даними Нацполіції, унаслідок російського удару в Україні 18 загиблих і понад 130 постраждалих.