Війська РФ уночі обстріляли Запоріжжя. Одна людина загинула, сімох поранено – голова ОВА

Одна з російських ракет влучила у житловий сектор
Фото: Олександр Старух / Запорізька ОДА (ОВА) Офіційний канал / Telegram
У ніч на 24 вересня російські окупанти обстріляли Запоріжжя. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух у Telegram.

"Ворог здійснив ракетну атаку на Запоріжжя. Відомо щонайменше щодо п’ять прильотів по місту. Уражені об’єкти інфраструктури", – написав він.

Пізніше Старух повідомив про загиблу та постраждалих.

"Одна ворожа ракета влучила в житловий сектор обласного центру та викликала пожежу в багатоповерховому будинку. На жаль, одна людина загинула, сімох людей поранено. Їм надано медичну допомогу. Висловлюємо співчуття родині загиблої!" – написав голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Запорізької області. Обласний центр росіяни захопити не змогли, але періодично б'ють по ньому ракетами, а також обстрілюють з артилерії населені пункти області.

Зокрема, уночі й уранці 19 вересня окупанти завдали двох ракетних ударів по Запоріжжю ракетами комплексу С-300. У ніч на 21 вересня ракетного удару російських військ зазнав черговий об'єкт інфраструктури в обласному центрі. Увечері 22 вересня окупанти випустили по Запоріжжю орієнтовно 10 ракет.

За даними президента Володимира Зеленського станом на 15 вересня, Росія випустила по території України понад 3800 ракет. Частину з них збили сили ППО.