Унаслідок нічного ракетного удару росіян по Запоріжжю пошкоджено житлові будинки, автостоянку, автомийку

Пошкоджено приблизно 70 машин, пишуть запорізькі ЗМІ
Фото: 061.ua
Унаслідок ракетного удару, завданого російськими окупантами по Запоріжжю вночі 23 вересня, пошкоджено 19 будинків, більшість із яких багатоповерхові. Про це повідомив у Telegram в.о. мера міста Анатолій Куртєв.

"На цей час відомо про 10 багатоповерхівок, дев'ять будинків приватного сектору та ще один об'єкт цивільної інфраструктури, які зазнали ушкоджень від ворожої атаки. У багатоповерхівках ушкоджено вікна, в приватних будинках – покрівлі", – написав він.

В.о. мера наголосив, що комунальні служби вже ліквідовують наслідки.

Видання 061.ua повідомляє, що окупанти повністю зруйнували автомийку і завдали удару по автостоянці, внаслідок чого пошкоджено орієнтовно 70 машин.

За даними обладміністрації, внаслідок обстрілу Запоріжжя постраждало троє людей.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Запорізької області. Обласний центр росіяни захопити не змогли, але періодично б'ють ракетами, а також обстрілюють з артилерії населені пункти області.

Уночі та вранці 19 вересня окупанти завдали двох ракетних ударів по Запоріжжю ракетами комплексу С-300. У ніч проти 21 вересня ракетного удару російських військ зазнав ще один об'єкт інфраструктури в обласному центрі. Увечері 22 вересня окупанти випустили по Запоріжжю орієнтовно 10 ракет.

За даними президента Володимира Зеленського станом на 15 вересня, Росія випустила по території України понад 3800 ракет. Частину з них збили сили ППО.