Військові в Донецькій області отримали від "Метінвесту" Ахметова системи РЕБ для захисту техніки й піхоти

У "Метінвесті" обіцяють, що співпраця триватиме до повної перемоги України
Фото: metinvestholding.com

Підрозділи військової частини №3719, які виконують бойові завдання на території Донецької області, отримали партію з 25 систем РЕБ для захисту техніки й піхоти. Допомогу передала компанія "Метінвест" у межах мілітарної ініціативи Ріната Ахметова "Сталевий фронт", повідомили 1 лютого у пресслужбі Фонду.

Військові зазначили, що купольні засоби РЕБ – це техніка, яка допомагає "ховатися" від ворожих дронів.

"Ми дуже вдячні за розуміння й піклування про військовослужбовців з боку "Метінвесту" і сподіваємося на подальшу співпрацю", – каже представник військових Юрій Басюк.

У "Метінвесті" обіцяють, що співпраця триватиме до повної перемоги України, а кількість допомоги військовим зростатиме.

"Ми системно допомагаємо багатьом військовим частинам, шукаємо й привозимо техніку, яка потрібна, і оперативно реагуємо на запити від бійців. У цьому році будемо передавати більше техніки та ще більше дронів. Це те, що маємо робити ми всі для пришвидшення нашої перемоги", – розповів керівник проєктного офісу генерального директора групи "Метінвест" Олександр Водовіз.

Контекст:

Від початку повномасштабного вторгнення "Метінвест" спрямував на допомогу Україні вже 4,8 млрд грн. Із цієї суми понад 2,5 млрд грн – допомога бійцям у межах мілітарної ініціативи "Сталевий фронт Ріната Ахметова". Це робить компанію найбільшим приватним донором ЗСУ, зазначали в компанії.

За час війни "Метінвест" налагодив технологію виробництва спецсталі для бронепластин, передав бійцям понад 330 спеціальних мобільних укриттів-"криївок" і налагодив системне постачання на фронт військової техніки й обладнання. Зокрема, оборонці отримали понад 1500 дронів, 1700 тепловізорів, 875 одиниць комунікаційного обладнання й більш ніж 520 автівок різного призначення. Загальна сума, яку Рінат Ахметов спрямував на допомогу цивільним і військовим українцям, перевищила 6,7 млрд грн.