"Завивають із московських боліт". Данілов потролив Росію через її заяви про "червоні лінії"

Данілов процитував книжку "Собака Баскервілів"
Фото: Олексій Данілов / Facebook
Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов за допомогою книжки Артура Конана Дойла про Шерлока Голмса прокоментував 28 січня у Facebook реакцію Росії після рішення Заходу передати Україні сучасні танки для боротьби з російською агресією.

Секретар РНБО процитував повість "Пригоди Шерлока Голмса: Собака Баскервілів": "Десь удалині, на похмурих просторах боліт, пролунав той дивний звук… Вітер доніс до нас спочатку глухе гарчання, а потім ревіння, що помалу перейшло у тужливе виття. Ці дикі звуки повторювалися в такій послідовності раз у раз, наповнюючи собою повітря".

"Боже мій, Ватсоне, що це?"  "Кажуть, що так завивають із московських боліт щоразу, коли союзники кладуть не помічають чергові путінські (президент РФ Володимир Путін. – "ГОРДОН") "червоні лінії", – написав Данілов.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков ще 27 вересня 2021 року заявляв, що тема потенційного розширення військової інфраструктури НАТО на території України – за межею "червоних ліній", про які неодноразово говорив Путін.

Тоді ж міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів, що "червоні лінії" Путіна обмежуються територією РФ.

24 лютого 2022 року Путін оголосив про вторгнення російських військ в Україну, після чого країни Заходу ввели санкції проти Росії й почали надавати військову допомогу Україні, у січні 2023 року Захід ухвалив рішення надати Україні свої сучасні танки, зокрема Leopard і Abrams.