Вілкул: У тому, що на Донбасі є російське озброєння й російські інструктори, – жодних сумнівів

Вілкул: Вийти на переговори – це не виконувати команд
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Повернути Донбас можна лише за допомогою переговорів і компромісів, заявив в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону кандидат у президенти України, народний депутат від Опозиційного блоку Олександр Вілкул.

Кандидат у президенти України, народний депутат від Опозиційного блоку Олександр Вілкул заявив в авторській програмі засновника інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона, опублікованій на YouTube-каналі "В гостях у Гордона", що на Донбасі є російське озброєння й російські інструктори.

"Чи воюють там регулярні військові частини – це, напевно, усе-таки запитання до чинного президента. Якщо це так, то хотілося б побачити якісь конкретні докази перебування там Кантемирівської або Таманської дивізій... У тому, що там є російське озброєння й російські інструктори, – жодних сумнівів", – заявив Вілкул.

Відповідаючи на запитання, як повернути Донбас, нардеп сказав: "Я розумію, що зробити це можна лише за допомогою переговорів і лише за допомогою компромісів, насамперед прийнятних для нашої країни".

"Насамперед [треба] вийти на прямі переговори з тими, від кого це залежить. Це Сполучені Штати Америки... Вийти на переговори – це не виконувати команд... переговори у вигляді одержання команд у нас і так є... вийти як суб'єктна країна, а не країна в колоніальному статусі... і на прямі переговори з Російською Федерацією. Це те, чого ми зараз не робимо", – додав Вілкул.

Вілкул: Бойко вирішив попрацювати у штабі з обрання Порошенка на другий строк президента України. Читайте повний текст інтерв'ю

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Україна, США і низка інших держав звинувачують РФ у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці звинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.

Українська сторона неодноразово заявляла про затримання й загибель російських солдатів у зоні бойових дій. У відповідь у РФ стверджували, що на Донбасі воюють російські добровольці.