Унаслідок обстрілу Новокраматорського машинобудівного заводу загинуло семеро людей – штаб Об'єднаних сил

Окупанти обстріляли Краматорськ у ніч на 5 червня, повідомляв мер міста
Фото: Головне управління ДСНС України у Донецькій області / Facebook
Унаслідок нічного авіаудару російських окупантів по Новокраматорському машинобудівному заводу 5 червня загинуло семеро людей.

Про це 8 червня проінформувало угруповання Об'єднаних сил (ОС) у Facebook.

"Після проведення аварійно-рятувальних та пошукових робіт на території зруйнованого 5 червня Новокраматорського машинобудівного заводу виявлено тіла семи загиблих. Інформація про жертв та постраждалих уточнюється", – ідеться у повідомленні.

Зазначено, що окупанти й далі знищують мирні міста й села українського Донбасу.

"За добу зруйновано і пошкоджено 73 цивільні об'єкти. Серед них: чотири багатоквартирні та 57 приватних житлових будинків, загальноосвітня школа, дитячий садок, будівлі гірничо-індустріального фахового коледжу, приміщення казначейства, гуртожиток, птахофабрика, торговельні павільйони центрального ринку, три магазини, автомобілі, лінії електропередач, господарські споруди", – наголосили у штабі ОС.

Про нічний ракетний авіаудар по Краматорську повідомляв мер міста Олександр Гончаренко. Він наголошував, що "є серйозні пошкодження на двох підприємствах міста".

У Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області розповіли 5 червня, що внаслідок обстрілу окупантів сталося дві пожежі на території Краматорська. Під час їхнього гасіння та розбирання завалів було виявлено тіло чоловіка.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

26 травня Зеленський заявив, що наступ, який Росія веде на Донбасі, може зробити цей регіон безлюдним.