Унаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну загинуло понад 3800 мирних жителів – Венедіктова

Венедіктова наголосила, що дані про загиблих не є остаточними
Фото: Ірина Венедіктова / Facebook

За даними Офісу генерального прокурора України, станом на 25 квітня від початку повномасштабного вторгнення російської окупаційної армії загинуло 3818 мирних жителів. Про це генеральна прокурорка Ірина Венедіктова розповіла в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Венедіктова підкреслила, що дані прокуратури не є остаточними, як і інформація про загиблих, яку має Організація Об'єднаних Націй. У статистиці не враховано кількості загиблих у Маріуполі Донецької області та населених пунктах Київської області, куди прокуратура поки що не може зайти.

"У нас цифри також не цілком відповідають дійсності. Як працюють прокурори? У нас же, вибачте, має бути тіло, яке ми ідентифікуємо як цивільну особу. Тоді ми кажемо, що у нас загинула цивільна особа. Тому на сьогодні на підставі відомостей, які надаються кожною обласною прокуратурою, у нас 3818 загиблих. Поранених – понад 4000", – уточнила генпрокурорка.

За даними ОГПУ станом на 25 квітня, в Україні внаслідок збройної агресії РФ загинуло 215 дітей. Ще щонайменше 391 дитина дістала поранення.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ до України. Він заявив, що ціль РФ – "демілітаризація та денацифікація України".

Російські війська атакують житлові квартали, дитячі садки та лікарні. РФ застосовує в Україні реактивні системи залпового вогню "Град" та "Ураган", завдає авіаударів.

22 квітня ООН підтвердила загибель понад 2400 мирних жителів України з 24 лютого. Пресслужба управління верховного комісара ООН із прав людини підкреслила, що фактичні цифри набагато вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень досі чекають на підтвердження.

Влада Маріуполя Донецької області повідомляла, що в місті загинуло приблизно 22 тис. мирних жителів.