Унаслідок ранкового обстрілу Харкова є жертва, поранено майже 20 осіб

Окупанти завдали ударів по двох районах Харкова
Фото: Игорь Терехов / Telegrаm
Унаслідок обстрілу Харкова російськими окупантами вранці 18 серпня є загиблий, повідомив у Telegram мер міста Ігор Терехов.

"У Слобідському районі після ранкового обстрілу гуртожитку 16 постраждалих, серед них двоє дітей. Усіх доправлено до лікарень. За інформацією ДСНС (Держслужби з надзвичайних ситуацій. – "ГОРДОН"), одна людина там загинула. Площа пожежі – 800 м&³2;", – написав він.

Терехов зазначив, що в Холодногірському районі, куди також було завдано удару, "була дуже велика пожежа в адміністративній будівлі, її площа – понад 4,5 тис. м&³2;".

Голова Харківської обласної адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegrаm про одного загиблого та 18 поранених, двоє з яких – діти.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Харків окупанти обстрілюють регулярно. Зокрема, увечері 17 серпня вони завдали удару по гуртожитку, де проживало понад 30 осіб, зокрема пенсіонери й діти, крилатою ракетою "Калібр". Будівлю повністю зруйновано, спалахнула пожежа.

За даними ДСНС, унаслідок ракетного удару загинули семеро людей, постраждало 13. Станом на 23.38 17 серпня пожежу локалізували.

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення в Україну – з 24 лютого. Обласний центр їм захопити не вдалося, окупантів було відкинуто, але вони практично щодня обстрілюють з артилерії та завдають ракетних ударів по Харкову і населених пунктах області.

За час повномасштабної війни в регіоні загинуло понад 1 тис. мирних жителів, повідомили 7 серпня у прокуратурі Харківської області.