Унаслідок російських обстрілів у Сумській області 10 червня загинула одна людина – голова ОВА

Живицький розповів про обстріли окупантами Сумської області
Фото: Дмитро Живицький / Facebook
У Сумській області внаслідок обстрілів із боку російських окупантів загинув мирний житель. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький у Telegram 10 червня.

"Після 10.00 по території Есманської громади з Росії ворог відкрив вогонь із мінометів, 10 прильотів. Руйнувань та жертв немає", – написав голова ОВА.

Також він поінформував, що о 17.30 війська РФ відкрили мінометний вогонь по Великописарівській громаді, зафіксували 18 "приходів". Руйнувань і жертв немає.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Сумської області окупували після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ і далі обстрілюють Чернігівську та Сумську області з російської території.

За даними Живицького, окупанти обстрілюють і свої території – 6 червня під удар потрапило селище Тьоткіно в Курській області РФ.

У Держприкордонслужбі повідомили 8 червня, що російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп (БТГр) навпроти Чернігівської та Сумської областей, але ударного угруповання для можливого повторення вторгнення в Україну не зафіксовано.