"Ворог несе втрати, успіху не має". Синєгубов розповів про наступ окупантів на Куп'янськ

Синєгубов зазначає, що штурми окупантів на куп'янському напрямку не досягають успіху
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram

Голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов 14 березня розповів, що на куп'янському напрямку російські війська знову намагаються атакувати позиції ЗСУ. Відеофрагмент свого виступу в ефірі національного телемарафону із цим коментарем голова ОВА оприлюднив у Telegram.

"Ворог і сьогодні атакував наші позиції в населеному пункті Гряниківка [Харківської області], і наразі бої ще тривають. Ворог несе втрати, успіху наразі не має. Постійно відступає на раніше зайняті позиції", – сказав він.

За словами голови ОВА, такі хвилі атак відбуваються постійно – не можна сказати, що окупанти активізували свої зусилля.

Синєгубов розповів, що росіяни наступають невеликими штурмовими групами.

"За підтримки танків, за підтримки своєї артилерії для того, щоб з'ясувати, де в наших позиціях є слабкі місця", – сказав він.

Голова ОВА додав, що ворог з усіх видів озброєння обстрілює населені пункти області. На думку Синєгубова, на пріоритетних для себе напрямках окупанти забезпечені боєприпасами повною мірою і "снарядного голоду" в них немає.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області з початку повномасштабної війни – із 24 лютого 2022 року, але обласний центр узяти не змогли. Наприкінці серпня – на початку вересня 2022 року українські військові почали контрнаступ на півдні та сході країни. Зокрема, 16 вересня українські підрозділи зайшли в Куп'янськ і деокупували його.

Станом на 3 лютого 2023 року під окупацією залишалося 29 населених пунктів області, повідомляли в ОВА.

Окупанти й далі обстрілюють Харків та населені пункти Харківської області.