Від початку війни в Україні загинуло 139 дітей – Офіс генпрокурора

Понад 200 дітей дістали поранення
Фото: EPA

Від початку повномасштабного вторгнення в Україні загинуло 139 дітей, ще понад 205 дістали поранення. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Найбільше дітей постраждало в Київській (65), Харківській (45), Донецькій (53), Чернігівській (38), Миколаївській (29), Луганській (25), Запорізький (19), Херсонській (21), Житомирській (15) та Сумській (14) областях, а також у Києві (16).

Унаслідок обстрілів та бомбардувань пошкоджено 733 навчальні заклади, з них 74 – зруйновані повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та у столиці.

Ці дані не є остаточними, оскільки немає можливості оглянути місця обстрілів у районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Точна кількість жертв російської агресії наразі невідома. За даними ООН станом на 26 березня, підтверджено 1104 жертви та 1754 поранених серед мирних жителів, але в ООН зазначають, що фактичні цифри набагато вищі. Зокрема, лише в оточеному Маріуполі, за інформацією полку "Азов" станом на 26 березня, загинуло приблизно 4 тис. жителів, радник мера міста Петро Андрющенко припускає, що загинути могло майже 20 тис. містян.