Протягом доби 23 березня російські окупанти понад 30 разів обстріляли житлові масиви та соцінфраструктуру Київської області – ОВА

Українські військовослужбовці змогли покращити позиції в Ірпені, Макарові та селі Мощун, зазначив Павлюк
Фото: МВС України / Facebook
Упродовж доби 23 березня у Київській області зафіксували понад 30 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури. Про це 24 березня у Telegram повідомив голова Київської обласної військової адміністрації (ОВА) Олександр Павлюк.

За його словами, найбільші руйнування внаслідок обстрілів сталися у Бучанському (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська громади), Броварському (Великодимерська громада), Вишгородському (Димерська, Іванківська громади) та Фастівському (село Ясногородка) районах.

"Військові продовжують тримати оборону. На жодному з напрямків Київщини противнику не вдалося досягти успіху. Ми змогли покращити позиції в Ірпені, Макарові та селі Мощун", – написав Павлюк.

Голова Київської ОВА зазначив, що противник "продовжує втрачати живу силу і техніку на всіх напрямках".

Водночас у містах та селах, які чинили спротив військам окупанта, ті "вдаються до мародерства, насильства щодо мирного населення", підкреслив Павлюк.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Збройні сили України на кількох ділянках пішли у контрнаступ і борються за повернення територій, зайнятих російськими окупантами після початку вторгнення 24 лютого, у трьох областях – Київській, Херсонській та Миколаївській, повідомив 22 березня американський телеканал CNN із посиланням на інформацію неназваного високопоставленого представника міністерства оборони США.

23 березня у Бучанській міськраді заявили, що Збройні сили України взяли у кільце міста Ірпінь, Буча та Гостомель у Київській області.