Загинув автор іронічного оголошення "Продам гараж" із номером посольства РФ

Куртанич, якого теж знали під псевдонімом Лис Подольський, загинув у віці 26 років
Фото: okhrimenko_dmitriy / Instagram
17 квітня в боях під Рубіжним Луганської області загинув пілот дрона Фелікс Куртанич. Він був автором іронічного рекламного оголошення про продаж гаража, що потрапив у об'єктив агентства Reuters. Про це в Instagram Stories повідомив колишній оператор програми "Орел і решка" та співзасновник проєкту Ukraїner Дмитро Охріменко, а також Bird in flight.

Охріменко розповів, що саме Куртанич запустив дрон на Майдані Незалежності. Він також підкреслив, що Фелікс розповідав операторам про реальні бойові завдання і допомагав будувати школу пілотів дронів.

"На жаль, найкращі з нас часто гинуть першими на війні... Ми тебе не забудемо! До зустрічі у кращому світі, брате", – написав Охріменко.

Куртанич, якого також знали під псевдонімом Лис Подольський, був на фронті з 18 років і воював у батальйоні імені генерала Кульчицького. Він загинув у віці 26 років.

Контекст:

16 лютого трансляцію Reuters, яку агентство вело з Майдану Незалежності в очікуванні вторгнення Росії, потролили. О 12.49 у кадрі з'явився дрон з оголошенням "Продам гараж на Соломі" та номером телефону посольства Росії: 044-244-09-63.