Залужний заявив, що з початку війни звільнив 10 генералів, ще один застрелився

Залужний розповів, що довіряє генералам, але якщо ті не справляються – відправляє у відставку
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю виданню The Economist, опублікованому 15 грудня, зізнався, що 10 українських генералів із початку війни було відправлено у відставку, оскільки, на його думку, вони не відповідали вимогам.

Головком ЗСУ наголосив: він "не думає, що він тут найрозумніший", і довіряє своїм генералам, дослухаючись до тих, хто воює "на місцях". Він озвучив своє кредо: "залишаючись людиною, ставати лідером". Це, за словами Залужного, означає бути розумнішим, бути сильнішим, бути талановитішим – і тоді намагатися керувати людьми.

Водночас головком ЗСУ додав, що з початку повномасштабного російського вторгнення він звільнив 10 генералів, ще один застрелився, пише The Economist.

Жодних імен та подробиць Залужний водночас не навів.

Контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом якихось "демілітаризації" і "денацифікації". Із самого початку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

У квітні окупантів вигнали з північних областей України, восени було деокуповано частини Херсонської та Харківської областей. Бої тривають на півдні та сході України.