"Запоріжсталь" скерував уже 1,2 млн грн на відновлення житла потерпілих від обстрілів працівників

На "Запоріжсталі" запровадили програму з відновлення житла, яке зазнало пошкоджень від обстрілів
Фото: metinvest.media
Металургійний комбінат "Запоріжсталь" допомагає своїм працівникам відновити пошкоджене внаслідок ворожих обстрілів житло. Сума матеріальної допомоги в межах програми перевищила 1,2 млн грн, повідомили у пресслужбі "Метінвесту".

"З початку повномасштабної війни в Україні Запоріжжя потерпає від ворожих обстрілів. Руйнувань зазнає енергетична, соціальна та житлова інфраструктура міста, зокрема оселі працівників "Запоріжсталі" та інших підприємств "Метінвесту". З метою підтримки робітників, будинки яких суттєво постраждали внаслідок ракетних обстрілів, на "Запоріжсталі" впровадили програму з відновлення їхнього житла. Звернення робітників приймає спеціально створена внутрішня гаряча лінія", – уточнили на підприємстві.

У квартирах і приватних будинках робітників проводять демонтаж і заміну пошкоджених елементів покрівлі, віконних і дверних блоків, штукатурні роботи різного рівня складності, косметичний ремонт тощо. Окрім допомоги у відновленні житла, за потреби працівники можуть безоплатно жити у соціальних об'єктах "Метінвесту" в Запоріжжі.

"Комбінат "Запоріжсталь" – це не агрегати та машини, а багатотисячний колектив, який живе і працює в місті. З перших днів повномасштабного вторгнення на "Запоріжсталі" започаткували програму з підтримки співробітників, оселі яких зазнали руйнувань унаслідок обстрілів. Першочергово екстрені ремонтні бригади комбінату допомагали у первинному ремонті. Згодом програму підтримки розширили до надання фінансової допомоги на відновлення житла. На сьогодні майже 100 співробітників "Запоріжсталі" та інших запорізьких підприємств "Метінвесту" отримують допомогу від компанії", – зазначив гендиректор "Запоріжсталі" Роман Слободянюк.

Контекст:

Компанія "Метінвест" Ріната Ахметова також започаткувала гуманітарний проєкт "Рятуємо життя", у межах якого приблизно 500 тис. осіб отримали понад 4 тис. тонн товарів першої потреби, а лікарні Запоріжжя, Кривого Рогу, Авдіївки і Кам'янського – медикаментів і обладнання майже на €250 тис. Також у межах ініціативи відкрили напрям психологічної реабілітації для мирних жителів за допомогою програми "Незламна мама". Разом із Protez Hub проєкт проводить програму з протезування співробітників і членів їхніх сімей. 13 осіб уже отримали протези вартістю €30 тис. Група витратила 2,5 млн грн на створення першої в Україні онлайн-платформи для фахівців у галузі протезування.