"Завтра у Пхеньян повезуть танки Т-34". У Міноборони України відповіли на погрози Медведєва Південній Кореї

Медведєв пригрозив Південній Кореї постачанням російської зброї КНДР
Фото: EPA
У Міноборони України відреагували на заяву заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва щодо можливого постачання озброєння Києву Південною Кореєю.

Відповідний пост опубліковано 20 квітня у Twitter оборонного відомства України.

Напередодні, 19 квітня, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що його країна може розширити підтримку Україні, вийшовши за межі гуманітарної та економічної допомоги, яку надають наразі, якщо Україна зазнає масштабного нападу на мирних громадян. Отже, Сеул уперше заявив про готовність надати зброю Україні більше ніж за рік після того, як унеможливив надання летальної допомоги, зазначили ЗМІ.

"Цікаво, що скажуть жителі цієї країни, коли побачать найновіші зразки російської зброї у своїх найближчих сусідів – наших партнерів із КНДР?" – написав у Telegram Медведєв.

На погрози заступника голови Ради безпеки РФ відповіли в Міноборони України.

"Російська влада пригрозила Південній Кореї, що якщо вони доправлять летальну зброю Україні, Росія відповість постачанням зброї КНДР. Сьогодні поїзди везуть із Росії в Україну танки Т-54 часів корейської війни, а завтра у Пхеньян повезуть танки Т-34", – ідеться у повідомленні.

Юн Сок Йоль раніше заявляв, що корейський закон, який забороняє постачання зброї країнам, котрі опинилися у стані конфлікту, "ускладнює" постачання зброї Україні.

Контекст:

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 20 квітня, російські окупанти втратили у повномасштабній війні проти України 3667 танків.

Британська розвідка повідомляла 6 березня, що Росія переоснащує навіть передові військові підрозділи танками 60-річної давнини.

Розслідувальна група Conflict Intelligence Team (CIT) 22 березня повідомила, що на Далекому Сході РФ помітили перекидання танків сімейства Т-54 і Т-55. Перші модифікації Т-54 радянська армія взяла на озброєння ще у другій половині 1940-х років, а Т-55 – 1958-го. У CIT наголосили, що зняття зі зберігання Т-54/55 зафіксовано вперше.

Танк Т-34 випускали серійно з 1940 року.