Зеленський: Окупанти вже добре відчули, що таке сучасна артилерія, і в них не буде безпечного тилу ніде на нашій землі

Зеленський: Російські солдати відверто бояться наших Збройних cил
Фото: EPA
Російські окупанти не почуватимуться в безпеці на окупованих українських територіях. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час звернення, яке опублікувала 12 липня його пресcлужба.

"Окупанти вже дуже добре відчули, що таке сучасна артилерія, і в них не буде безпечного тилу ніде на нашій землі, яку вони окупували. Вони відчули, що операції наших розвідників для захисту своєї Батьківщини – на порядки сильніше, ніж будь-які їхні "спецоперації". Російські солдати – і ми це знаємо з перехоплення їхніх розмов – відверто бояться наших Збройних сил", – заявив він.

Президент зазначив, що "так звана друга армія світу боїться українців і здатна щось робити тільки на основі бездонних запасів ще старої радянської зброї".

"Немає більше у них ані стратегічної сили, ані характеру, ані розуміння, що вони взагалі тут роблять, на нашій землі. Немає й крихти сміливості, щоб визнати поразку й забрати війська з української території", – сказав Зеленський.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого.

Останнім часом на тимчасово окупованих територіях України сталося кілька вибухів на складах боєприпасів російських окупантів. Зокрема, 8 липня склад боєприпасів горів в окупованому Шахтарську Донецької області. 9 липня ракетно-артилерійські підрозділи завдали двох ударів по командних пунктах, скупченню техніки і польових складах боєприпасів військ РФ в районі Чорнобаївки Херсонської області.

11 липня вибухи сталися у тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області. В обласній військовій адміністрації повідомляли, що удар був по складу боєприпасів окупантів. Також завдали удару по складу боєприпасів армії РФ у Чарівному Херсонської області, інформувало оперативне коментування "Південь" 12 липня.

Зеленський поставив завдання Збройним силам України звільнити всю територію країни від російських окупантів, заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов.