Зеленський підтвердив, що Фокін увійде у ТКГ

За словами Фокіна, зараз вирішують питання його статусу у ТКГ
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Перший прем'єр-міністр України Вітольд Фокін поповнить склад української делегації на перемовинах у Мінську разом із першим президентом країни Леонідом Кравчуком, заявив глава держави Володимир Зеленський.

Перший прем'єр-міністр України Вітольд Фокін увійде до складу тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Про це 6 серпня на брифінгу в Часовому Яру заявив президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Із [першим президентом України] Леонідом Макаровичем [Кравчуком] буде працювати пан Фокін і наш віцепрем'єр [міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій] Резніков, і пан [речник Держприкордонслужби України Андрій] Демченко. Тобто в нас достатньо потужна група. Я зараз бачу зростання кількості перемовин і зустрічей", – підкреслив Зеленський.

Сьогодні в коментарі виданню "ГОРДОН" Фокін сказав, що зараз вирішують питання його статусу у ТКГ і визначають функції, які він там виконуватиме.

31 липня голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук повідомив, що тривають перемовини про включення до складу групи колишнього прем'єр-міністра України Фокіна, оскільки він добре знає Донбас.

3 серпня в ексклюзивному інтерв'ю виданню "ГОРДОН" Фокін заявив, що вже протягом тижня обмірковує пропозицію глави Офісу президента Андрія Єрмака стати членом ТКГ. Він також висловив готовність разом із групою політиків відвідати окуповані райони Донецької та Луганської областей для проведення перемовин щодо врегулювання ситуації.

Фокін очолював український уряд у 1990–1992 роках.