Зеленський: Росія сподівалася знищити авіацію України в перші години вторгнення. Це була абсолютно божевільна мета

Українські пілоти демонструють високий клас, зазначив Зеленський
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Українська авіація міцна, за найскладніших умов українські пілоти демонструють високий клас.

Про це 27 серпня (у День авіації) у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook Офісу президента, заявив глава Української держави Володимир Зеленський.

"Росія сподівалася знищити нашу авіацію в перші ж години повномасштабного вторгнення. І, звичайно, це у ворога була абсолютно божевільна мета, як і багато інших подібних цілей. Повітряні сили України були збережені, і з першого дня вторгнення із честю виконують бойові завдання", – сказав президент.

За пів року після нападу 18 українським льотчикам надано звання Героя України, додав Зеленський.

"Їхні вміння й бойові результати стали справжньою легендою, і я неодноразово чув найвищу похвалу нашій авіації від представників армій і держав наших партнерів, – наголосив президент України. – Я дякую всім нашим льотчикам, усім, хто забезпечує польоти, готує техніку до польотів, і всім, хто допомагає українській військовій авіації бути здатною виконувати бойові завдання… Із Днем авіації України!"

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Повітряні сили Збройних сил України "оберігають українське небо", говорив Зеленський 7 серпня.

Українська авіація практично щодня завдає ударів по ворожих позиціях, системах ППО, озброєнню, опорних пунктах, складах боєприпасів російських окупантів.