Зеленський закликав відновити роботу представництва Світового банку в Україні

Зеленський сказав главі Світового банку, що Україна зацікавлена у співпраці зі СБ під час її повоєнної трансформації
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський 19 червня провів розмову із главою Світового банку Аджаєм Бангою. Про це Зеленський повідомив у Twitter.

Зеленський розповів, що подякував співрозмовнику за підтримку України з боку Світового банку, яка, за його словами, не слабшає.

"Обговорили подальший розвиток співпраці, зокрема задля мобілізації міжнародної підтримки. Відзначив швидку реакцію Світового банку на підрив російськими окупантами Каховської ГЕС, а також співпрацю з Україною щодо оцінки збитків, завданих цією трагедією. Запросив Світовий банк відновити роботу представництва в Україні й наголосив: ми зацікавлені у співробітництві під час повоєнної трансформації України, зокрема в подоланні корупції та зменшенні частки готівки в українській економіці", – поінформував він.

Контекст:

У травні в Україні працювала місія технічної допомоги Світового банку щодо підтримки фінансового сектору країни. За даними Нацбанку України, у 2023 році Україні необхідно понад $40 млрд фінансової підтримки, торік вона сягнула $32 млрд.