Зенітник ЗСУ про атаку окупантів на Київ на початку війни: За 11 хвилин було збито сім літаків, майже вся ескадрилья РФ лягла. Ми їх "хлопали"

Після втрат літаків повітряні атаки окупантів на Київ припинилися, зазначив зенітник ЗС ЗСУ

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook (архів)
Найважчим під час повномасштабної війни Росії проти України був перший місяць після вторгнення, тоді відбулася масована ракетна атака окупантів за останні п'ять місяців.

Про це в інтерв'ю ТСН, опублікованому 3 серпня, розповів зенітник Повітряних сил ЗСУ підполковник Денис Смажний.

"Київ. Масована атака була і на землі, і на небі. За 11 хвилин було збито сім літаків, майже вся ескадрилья лягла! Таке відчуття, що це була атака останньої надії. Вони заходили близько в зону поразки, ми їх "хлопали". Ми дуже багато тоді знищили, і після цього повітряні атаки на Київ припинилися, – розповів Смажний. – Це їхня "еліта", "непереможна міць", і всі вони були знищені".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України 24 лютого. За даними Служби безпеки України, президент РФ Володимир Путін планував бліцкриг, але він провалився.

У перші дні російські військові зайшли на територію Київської області з Білорусі та намагалися захопити столицю. 2 квітня Київську область звільнили від окупантів.