Жителям Охтирки надійшла партія гуманітарної допомоги від Фонду Ріната Ахметова

За підрахунками Фонду, із 24 лютого 2022 року допомога від Ріната Ахметова охопила понад 13,5 млн жителів України
Фото: akhmetovfoundation.org
Фонд Ріната Ахметова доправив до Охтирки чергову партію допомоги – 3600 наборів із харчовими продуктами. Про це 7 жовтня повідомили у пресслужбі Фонду.

"Місто-герой Охтирка в Сумській області прийняло на себе одні з перших ударів ворога. Незважаючи на значні руйнування і складну гуманітарну ситуацію, місто допомагає не лише своїм мешканцям, а й багатьом переселенцям. Фонд Ріната Ахметова системно доставляє до Охтирки гуманітарні вантажі. Днями до міста надійшла чергова партія допомоги від Фонду – 3600 наборів із найнеобхіднішими продуктами харчування. Дві великі вантажівки із продуктовими наборами привезли до Охтирки бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова. Продукти отримали люди з найуразливіших категорій населення", – написано в повідомленні.

У Фонді наголосили на скоординованій роботі з міською адміністрацією, завдяки чому була можливість видати продуктові набори й надати допомогу не лише жителям і переселенцям, які знайшли притулок у місті, а й деяким жителям Охтирського району, які звернулися по допомогу.

"У кожен набір увійшли поживні й ситні продукти харчування: макаронні вироби, цукор, борошно, крупа, консервована квасоля, тушковане м'ясо, паштет і печиво. Усього для мешканців України 2022 року буде передано пів мільйона наборів із продуктами харчування від Фонду. Допомога надається в межах програми "Рінат Ахметов – Порятунок життів", – повідомили у пресслужбі.

За підрахунками Фонду, із 24 лютого 2022 року допомога від Ріната Ахметова охопила понад 13,5 млн жителів України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після вторгнення Росії в Україну Охтирка перетворилася на "територію пекла", повідомляв 3 березня голова облдержадміністрації Дмитро Живицький.

8 квітня Живицький проінформував, що територію Сумської області звільнили від російських окупантів.

За цей час окупанти знищили Охтирську ТЕЦ, військову частину, підірвали нафтобазу. Загарбники неодноразово бомбили місцеве мирне населення і знищували цивільну інфраструктуру.

Незважаючи на вихід із регіону, військові РФ обстрілюють область із російської території.