Жителів Сумської області закликали 1 липня утриматися від поїздок до 10-кілометрової прикордонної зони

Окупанти регулярно обстрілюють Сумську область із російської території
Фото: ДПСУ | Держприкордонслужба / Telegram (архів)
Голова Сумської обласної військової адміністрації (ОВА) Дмитро Живицький закликав громадян регіону утриматися від поїздок до 10-кілометрової прикордонної зони.

Про це керівник ОВА написав у Telegram 1 липня.

"Сумщина. До уваги мешканців громад, що входять до зони бойових дій: прислухайтеся до сигналів сирен. Також мирним мешканцям варто утриматися від поїздок 10-кілометровою прикордонною зоною сьогодні", – наголосив Живицький.

Голова Сумської ОВА також закликав "не обговорювати у чатах і соцмережах інформацію про обстріли, доки не з'явиться офіційна інформація".

"Не допомагайте ворогу коригувати вогонь", – наголосив Живицький.

Живицький повідомляв у Telegram, що о 7.00 окупанти обстріляли Есманську громаду – 17 мінометних прильотів.

"Жертв і руйнувань, на щастя, немає", – написав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Сумської області окупували після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють Чернігівську і Сумську області з російської території.

За даними Живицького, окупанти обстрілюють і свої території – 6 червня під удар потрапило селище Тьоткіно у Курській області РФ.

У Держприкордонслужбі повідомили 8 червня, що російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп навпроти Чернігівської та Сумської областей, але ударного угруповання для ймовірного нового вторгнення в Україну на цьому напрямку не створили.