"Зима – близько". Андрющенко заявив, що окупанти будують у Маріуполі "бетонні курники" замість зруйнованих будинків

За інформацією радника мера, будинки розраховані "одна клітина на одну родину"
Скріншот: Андрющенко Time / Telegram
У Приморському районі окупованого Маріуполя Донецької області російські окупанти будують "збірні бетонні курники" під виглядом багатоповерхівок, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко. Про це він 26 липня написав у Telegram.

"Що не типово – майже мовчки. Без пафосу, пропаганди і всього цього. Але якщо подивитися на те як – стає зрозуміло чому. Бетонні коробки ставлять одна на одну на бетонній цеглі, без скріплення між собою. Щілини [шириною] в руку", – написав Андрющенко.

За його інформацією, ці будинки розраховані на 266 квартир, або на 600–700 осіб, "одна клітина на одну родину".

"В умовно нормальне нове житло розселять колаборантів, а в бетонний картковий будинок – простолюдинів... До речі, стає зрозуміло, що ніякого опалення навіть спроби не буде", – наголосив Андрющенко.

Він закликав маріупольців евакуюватися, поки їх не розселили по цих бетонних камерах, і додав: "Зима – близько".

Андрющенко також повідомив, що у Лівобережному та Кальміуському районах люди продовжують виживати "за межами всіх гуманітарних кордонів людяності".

"Вогнища, ящики від зброї як дрова, повні двори сміття, гігієна з відра. Середньовіччя оселилося в Маріуполі разом з окупантами", – написав він.

Водночас, за його інформацією, на комбінаті імені Ілліча окупанти почали ремонтувати військову техніку.

"Під контролем окупантів та за участю колаборантів люди працюють за їжу без будь-яких виплат. Поступово всі гіпотези та аналітичні висновки щодо майбутнього Маріуполя як військово-транспортної та ремонтної бази знаходять свої підтвердження", – наголосив Андрющенко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Маріуполь окупанти захопили наприкінці травня. За різними оцінками, під час боїв за місто загинуло від 20 тис. до 25 тис. мирних жителів, точних даних немає.

3 червня мер міста Вадим Бойченко розповідав, що у місті пошкоджено 95% багатоповерхівок. У Маріуполі, за його словами, лишилося майже 100 тис. осіб.

Навколо Маріуполя, за червневими даними Бойченка, функціонує чотири фільтраційні табори. Він наголошував, що росіяни перешкоджали евакуації жителів міста на підконтрольну уряду територію України.

У місті проблеми з водою, брак харчових продуктів, гуманітарна катастрофа та антисанітарія, повідомляли у мерії. Так, доступ до води є лише у 3% містян.