"Зробить небо безпечнішим". Резніков повідомив, що українські військові закінчують навчання на сучасному німецькому ЗРК IRIS-T

Передання Україні надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T очікують восени, зазначали в уряді.
Фото: wikipedia.org
Українські військові закінчують навчання на сучасному німецькому ЗРК IRIS-T.

Про це, коментуючи підсумки п'ятого засідання контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", яке відбулося 8 вересня, повідомив у Facebook міністр оборони України Олексій Резніков.

"Почалися зрушення у сфері ППО/ПРО. Ми вже отримали від Німеччини зенітні самохідні артилерійські установки Gepard. Наші фахівці закінчують навчання на сучасному німецькому ЗРК IRIS-T, який незабаром зробить наше небо безпечнішим, – написав глава Міноборони. – Ухвалено принципове рішення щодо комплексів NASAMS. Не кажучи про бронетехніку та великий обсяг іншої допомоги. Це сталося лише за 4,5 місяця".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Німеччина повідомила, що передасть Україні комплекс ППО IRIS-T у червні. За допомогою цих систем ППО з дальністю дії 40 км (висота – 20 км) можна відбивати атаки бойових літаків, вертольотів, крилатих ракет, реактивної артилерії, безпілотників, протирадіолокаційних ракет та бомб. У липні в уряді Німеччини пояснювали, що обіцяні Україні системи наразі на стадії виробництва і будуть готові, ймовірно, до кінця літа.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила 24 серпня, що незабаром Німеччина доправить Україні ЗРК IRIS-T.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, н передання надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T очікують восени.