Зросла кількість жертв вечірнього обстрілу Краматорська

Кількість жертв ракетного удару по Краматорську зросла до трьох осіб
Фото: Олександр Гончаренко / Facebook
Поранена внаслідок удару російських окупантів увечері 12 серпня по Краматорську Донецької області жінка померла у лікарні. Про це вночі повідомив у Facebook мер міста Олександр Гончаренко.

"Поранена жінка після обстрілу Краматорська померла в лікарні. Уже троє загиблих після вечірнього ракетного удару по Іванівці", – написав він.

Увечері 12 серпня російські окупанти завдали ракетного удару по Краматорську, за попередніми даними – "Іскандерами". Відразу загинуло від обстрілу двоє жителів, 13 дістали поранення, було пошкоджено десятки будинків.

Окупанти обстрілювали Краматорськ і в ніч на 12 серпня. Гончаренко повідомляв про 11 ракетних ударів по приватному сектору.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після окупації частини Донецької області російськими військами та проросійськими угрупованнями 2014 року Краматорськ став адміністративним центром регіону. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року промзона та житлові райони міста зазнають постійних обстрілів із боку окупаційних військ.

2 серпня Кабмін ухвалив розпорядження про обов'язкову евакуацію жителів Донецької області до інших регіонів України. Евакуювати планують майже 200 тис. осіб.