"Зруйновано з п'ятого до першого поверху". Зеленський вважає удар по житловому будинку в Миколаєві відповіддю РФ на успіхи України на фронті

Унаслідок атаки противника загинуло щонайменше двоє людей
Фото: Сєнкевич Online / Telegram
Унаслідок нічного удару російських окупантів по п'ятиповерховому житловому будинку в Миколаєві частину будинку зруйновано, є загиблі й поранені. Про це у Facebook повідомив 11 листопада президент України Володимир Зеленський, опублікувавши відео з місця події.

"Миколаїв. Цинічна відповідь держави-терориста на наші успіхи на фронті. Удар по п'ятиповерховому житловому будинку. Зруйновані з п'ятого по перший поверх. На жаль, є загиблі й поранені. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Росія не полишає своєї мерзенної тактики. А ми не полишаємо нашої боротьби. Окупанти відповідатимуть за кожен злочин проти України та українців", – написав він.

За інформацією Миколаївської обласної військової адміністрації, унаслідок обстрілу противника двоє мирних жителів загинули, ще двоє дістали поранення.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв та область із першого дня повномасштабного нападу, з 24 лютого. На початку вторгнення запеклі бої точилися за Миколаївський міжнародний аеропорт та аеродром Кульбакине на околиці міста.

16 березня голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що в області українські військові "відсунули лінію фронту". Із травня регіон зазнає обстрілів і ракетних ударів майже щодня. Окупанти з початку війни не обстрілювали Миколаїв лише 44 дні, повідомили в мерії 4 листопада.

Наприкінці серпня ЗСУ розпочали наступальні дії, зокрема на півдні. 10 листопада українські військовослужбовці звільнили Снігурівку – останнє місто, яке РФ утримувала в Миколаївській області.