ЗСУ на півдні країни завдали двох ударів по командних пунктах росіян біля Чорнобаївки та знищили склади боєприпасів

ЗСУ і далі знищують російські склади боєприпасів
Фото: Константин Рыженко - Журналист [Херсон] / Telegram
Ситуація на півдні України є складною, але контрольованою українськими військовими. Про це йдеться у ранковому зведенні оперативного командування ЗСУ "Південь" про поточну оперативну ситуацію 10 липня.

"Ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено два вогневі удари по командних пунктах, скупченню техніки та польових складах боєприпасів противника в районі Чорнобаївки. Обсяг втрат рашистів уточнюється", – ідеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, ЗСУ цими ударами знищили 58 окупантів, дві гаубиці "Мста-Б", автоматизовану станцію перешкод "Житель", три одиниці броньованої та 12 – автомобільної техніки.

"Також знищено чотири склади боєприпасів – один у Миколаївській області, інші – у Херсонській. Остаточні втрати противника дорозвідуються", – повідомили у командуванні.

Про вибухи та детонацію боєприпасів поблизу Чорнобаївки написали вранці 9 липня журналіст Костянтин Риженко та речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

"Сьогодні зранку вийшла нова серія легендарного серіалу. Потужний вибух пролунав у районі аеропорту, де зазвичай кучкуються біля своєї техніки рашисти", – повідомляв Братчук.

Окупанти продовжують ведення бойових дій із зайнятих позицій. 9 липня у командуванні "Південь" зазначали, що є інформація про підтягування в перспективі російських резервів з окупованого Криму, але поки що такого руху не зафіксовано.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

У червні ЗСУ завдали низку результативних ударів по складах боєприпасів окупантів. Зокрема, знищено склад в окупованій Каховці, склад із боєприпасами до реактивних систем залпового вогню та щонайменше сім складів боєприпасів на території ОРДЛО.

4 липня українські військові атакували склад із боєприпасами російських окупантів у місті Сніжне Донецької області. Про це Сухопутні війська України повідомили у Facebook. "Фаєр-шоу у Сніжному Донецької області. Удар припав по складах боєприпасів окупантів", – коротко прокоментували військові.

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович того самого дня підтвердив успішні удари ЗСУ по складах в окупованих областях. "Тільки за сьогодні чотири великі склади – Торез, Сніжне, Хрустальне, у Донецьку два і на херсонському напрямку ще одне скупчення військ", – сказав він.

8 липня ЗСУ вдарили по складу боєприпасів РФ в окупованій Новій Каховці Херсонської області.