ЗСУ відбили кілька атак окупантів, росіяни намагаються відновити наступ на напрямку Донецьк – Піски – Генштаб

ЗСУ завдали втрат окупантам на авдіївському напрямку
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Українські військовослужбовці минулої доби відбили кілька атак російських окупантів. Про це 10 серпня у Facebook повідомив Генеральний штаб Збройних сил.

На харківському напрямку з метою покращення тактичного положення ворог вів наступальні бої у напрямку Ветеринарне – Уди. Окупанти зазнали втрат і змушені були відійти. Бойові дії продовжуються на напрямку Байрак – Гусарівка.

На бахмутському напрямку противник здійснив спроби штурмових дій на напрямках Новолуганське – Спірне, Володимирівка – Яковлівка, Стряпівка – Соледар, однак змушений був відступити.

На авдіївському напрямку окупанти намагаються відновити наступ на напрямку Донецьк – Піски, бойові дії тривають. Також ворог вів безуспішний наступ у напрямках Мінеральне – Авдіївка та Спартак – Авдіївка. Ворог зазнав втрат і відійшов.

На новопавлівському та запорізькому напрямках ворог завдав авіаударів біля Павлівки, Вугледара та Новосілки.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, бої тривають на сході та півдні країни.

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону – Лисичанськ  ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.