ЗСУ за тиждень за допомогою HIMARS і MLRS знищили 10 пунктів управління окупантів, приблизно 15 складів і логістичних баз – Генштаб

Завдяки наданим країнами-партнерами РСЗВ HIMARS і MLRS ЗСУ уражено понад 10 пунктів управління окупантів різного рівня, зазначили в Генштабі
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Збройні сили України й далі знищують пункти управління та склади боєприпасів російських окупантів за допомогою американських реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) MLRS і HIMARS.

Про останні успіхи українських військових 4 серпня на брифінгу, який транслювали в YouTube медіацентру "Україна", розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

"Нашими військами протягом тижня (підрозділами ракетних військ та артилерії) завдяки отриманим від країн-партнерів РСЗВ HIMARS і MLRS уражено понад 10 пунктів управління [окупантів] різного рівня, у тому числі три пункти управління рівня "Дивізія". Близько 15 складів і логістичних баз як боєприпасів, так і паливно-мастильних матеріалів", – повідомив Громов.

Окрім того, за його словами, ЗСУ також знищили три станції радіолокаційної розвідки та радіоелектронної боротьби агресора, зокрема сучасну радіолокаційну станцію "Підліт".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Про намір передати Україні три MLRS M270 6 червня заявляла Великобританія, передання ще трьох MLRS від Німеччини анонсували 15 червня в Пентагоні. 29 червня міністерство оборони Норвегії повідомило, що Норвегія та Великобританія передадуть Україні реактивну артилерію далекої дії.

6 липня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив, що Україні США і союзники надали дев'ять систем HIMARS та аналогічних установок. 8 липня президент США Джо Байден оголосив про черговий пакет військової допомоги Україні на $400 млн, до якого увійшли чотири системи HIMARS. 20 липня в Пентагоні оголосили, що нададуть Україні ще чотири системи. Отже, їхня сумарна кількість сягнула 16.

Після надання західними партнерами сучасної зброї, зокрема американських РСЗВ M270 і HIMARS із боєприпасами дальністю до 70 км, ЗСУ знищили низку складів боєприпасів загарбників на тимчасово окупованій території, а також казарми, де були російські військові.

25 липня глава Міноборони України Олексій Резніков заявив, що ЗСУ з HIMARS знищили приблизно 50 складів боєприпасів російських окупантів.

1 серпня Байден затвердив надання Україні чергового пакету військової допомоги на $550 млн. За даними Пентагону, до нього увійдуть додаткові боєприпаси для РСЗВ HIMARS, водночас кількості та дальності ракет у міноборони США не назвали.