ЗСУ знищили командно-спостережний пункт спецпризначення окупантів – командування "Південь"

Упродовж 24 липня ЗСУ ліквідували 66 окупантів на півдні країни, зазначило командування "Південь"
Фото: Оперативне командування "Південь" / Operational Command “South” / Facebook (архів)
Російські окупаційні війська 24 липня силами двох ротних тактичних груп невдало намагалися контратакувати позиції ЗСУ на двох паралельних напрямках у Бериславському районі Херсонської області, зазнавши втрат – ретирувалися.

Про це у Facebook поінформувало оперативне командування "Південь" ЗСУ.

"Парами Мі-8 уранці атаковано Ольгине, а вдень Андріївку. Наших втрат немає, ворожі гелікоптери, ухиляючись від вогню у відповідь, відійшли на вихідні позиції",  – ідеться в повідомленні.

Водночас українська авіація завдала по ворогові п'ять ударів.

"Парою літаків штурмової авіації та фронтовими бомбардувальниками атаковано три ворожі опорні пункти у Бериславському районі, а пари Мі-8 та Мі-24 відпрацювали два ворожі опорні пункти в Херсонському, – розповіло командування "Південь". – Також знищений командно-спостережний пункт 785-го окремого загону спецпризначення нацгвардії рашистів та склади з боєприпасами".

Зазначено, що протягом 24 липня ЗСУ ліквідували на півдні країни 66 окупантів, п'ять танків, дві САУ, три одиниці броньованої та дев'ять одиниць автомобільної техніки.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну РФ захопила території на півдні, сході та півночі країни, на початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей. 2 червня президент України Володимир Зеленський говорив, що під контролем РФ опинилося приблизно 20% території України.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли в контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли в командуванні 11 липня.