"Росіє, прокидайся". У Хабаровську відбувається наймасовіша акція на підтримку заарештованого губернатора

У Хабаровську мітингують на підтримку Фургала
Фото: dvnovosti.ru

За даними російських ЗМІ, на сьогоднішню акцію на підтримку заарештованого ексгубернатора Хабаровського краю Сергія Фургала вийшло більше людей, ніж на акції 11-го і 18 липня, які називали наймасовішими мітингами в історії Хабаровська.

У суботу, 25 липня, у Хабаровську (Росія) почалася чергова акція на підтримку ексгубернатора Хабаровського краю Сергія Фургала, заарештованого за обвинуваченням в організації вбивств. Як пише "Медуза", на мітинг вийшло ще більше людей, ніж минулих і позаминулих вихідних.

Учасники пройшли ходом центральними вулицями міста і вийшли на центральну площу для проведення мітингу. Присутні скандують "Свободу", "Поки ми єдині – ми непереможні", "Це наш край", "Геть царя", "Росіє, прокидайся" і "Путіна у відставку".

Адміністрація міста стверджує, що на мітинг вийшло до 6,5 тис. осіб (на акції минулої суботи мерія нарахувала 10 тис. осіб). Тоді як хабаровський сайт DVHUB.ru пише, що учасників "абсолютно очевидно більше, ніж минулого разу". За оцінками “Коммерсанта”, кількість мітингувальників "у пікові моменти ходу перевищувала рекордні 50 тис. минулої суботи".

Як повідомляє агентство "Интерфакс", акції на підтримку Фургала також проводять у далекосхідних Владивостоці та Южно-Сахалінську.

Видео: ДВновости dvnovosti.ru / YouTube

Фургал – колишній депутат Держдуми РФ від ЛДПР. У 2018 році він виграв вибори губернатора Хабаровського краю, випередивши кандидата від партії "Единая Россия".

Його затримали вранці 9 липня. Слідчий комітет РФ вважає його організатором як мінімум одного замаху на вбивство і двох убивств підприємців у 2004–2005 роках на території Хабаровського краю та Амурської області. Йому офіційно висунули обвинувачення. Сам Фургал категорично їх відкидає. Як пише "Сибирь.Реалии", місцеві жителі "упевнені в політичному підґрунті кримінального переслідування губернатора, пов'язуючи це з його популярністю і втратою впливу в регіоні "Единой России".

10 липня Басманний суд Москви заарештував затриманого губернатора на два місяці.

З 11 липня в Хабаровську почали проводити акції на підтримку Фургала. Суботні акції 11-го і 18 липня називають наймасовішими мітингами в історії Хабаровська. За різними оцінками, в них брало участь до 50–60 тис. осіб.