6 жовтня в Москві кількість неправдивих замінувань перевищила 130

Станом на 18.40 6 жовтня повідомлення про мінування продовжували надходити
Фото: pexels.com (архів)

Атака телефонних терористів 6 жовтня в Москві була наймасовішою після 11 вересня, коли повідомлення про мінування стали надходити. Протягом одного дня правоохоронці евакуювали майже 100 тис. осіб.

6 жовтня кількість неправдивих замінувань у Москві перевищила 130, повідомляє ТАСС із посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Загалом із усіх будівель, куди надходили повідомлення про замінування, було евакуйовано майже 100 тис. осіб. Станом на 18.40 повідомлення продовжували надходити.

Агентство пише, що атака телефонних терористів 6 жовтня була наймасовішою після 11 вересня. Було "заміновано" чотири московські аеропорти, п'ять вокзалів, готель Marriott, готелі "Космос" і "Мосфільм", понад 15 торгових центрів, 20 шкіл, дитячі садки.

Жодне повідомлення про загрозу не підтвердили.

Інформація про нібито закладену вибухівку у великих містах РФ почала надходити 11 вересня. За даними "Медузы", із 11-го до 25 вересня екстрені служби РФ зафіксували 1203 дзвінки про замінування в 45 великих містах. Понад 470 тис. осіб було евакуйовано з 1217 об'єктів.

У Москві повідомлення про мінування надходять із 13 вересня.

5 жовтня глава ФСБ Олександр Бортніков заявив, що за неправдивими повідомленнями стоять четверо громадян РФ, які перебувають за кордоном. За словами Бортнікова, у них є спільники в Росії.

Джерело РБК у міністерстві внутрішніх справ РФ повідомляло, що хулігани використовують IP-телефонію.