Адвокат Учителя заявив, що через Поклонську ходить тепер з охороною

Костянтин Добринін: Я лише двічі в житті ходив з охороною. І обидва рази мені це дуже не подобалося і дратувало
Фото: Антон Красовский / Facebook

Адвокат режисера фільму "Матильда" Олексія Учителя Костянтин Добринін повідомив, що до "заочного знайомства" з депутатом Держдуми Наталією Поклонською ходив з охороною, тільки коли захищав бізнесменів від великих рейдерів.

Колишній сенатор і адвокат режисера фільму "Матильда" Олексія Учителя Костянтин Добринін у зв'язку з нападами прибічників депутата Держдуми РФ Наталії Поклонської змушений ходити з охороною. Про це повідомив сам Добринін у Facebook.

"Наталіє Володимирівно, до заочного знайомства з вами, вашими прибічниками і прихильниками, вашими методами правової боротьби" я лише двічі в житті ходив з охороною. І обидва рази мені це дуже не подобалося і дратувало. Тому тепер ви мене дратуєте", – наголосив він.

Адвокат розповів, що вперше ходив із охороною у 2002 році, коли брав участь у захисті Котласького ЦПК, Братського ЦПК і Усть-Ілімського ЦПК, атакованих "мегарейдером того часу".

"Ми відбилися тоді, але з охороною я проходив три роки. Удруге я був трохи старшим, і у 2006 році мені знадобилася охорона, коли мій рідний Санкт-Петербург захлюпнуло хвилею вуличного рейдерства. Ви, звичайно, нічого не знаєте про це, але це той період, коли активи у місті викрадали вулицями", – повідомив він.

Добринін зазначив, що один із рейдерів, лідер тамбовської ОЗГ Володимир Барсуков (Кумарін) сидить у в'язниці досі, а він "забув про охорону на довгих 10 років", поки у країні не з'явилася Поклонська.

"Усім світом упоралися з Кумаріним – з божою допомогою впораємося і з вами", – підсумував він.

Поклонська скаржилася на фільм "Матильда" до Генеральної прокуратури. На початку лютого керівник організації "Христианское государство – Святая Русь" Олександр Калінін заявив, що активісти домагатимуться скасування прокату фільму.

У ніч на 31 серпня в Санкт-Петербурзі пляшками із запальною сумішшю закидали будівлю, де розташована студія режисера Учителя "Рок". До моменту приїзду поліцейських займання вдалося загасити.

4 вересня в Єкатеринбурзі чоловік протаранив будівлю кінотеатру "Космос", після чого підпалив автомобіль і спровокував масштабну пожежу. Джерело, наближене до слідства, повідомило, що в такий спосіб 39-річний житель Ірбіта Денис Мурашов протестував проти виходу у прокат фільму "Матильда".

Директор кінотеатру "Салют" Сергій Федяков розповів, що всі власники єкатеринбурзьких кінотеатрів отримували погрози у зв'язку з виходом фільму на екрани.

Уранці 11 вересня біля офісу адвоката режисера "Матильди" Олексія Учителя підпалили автомобілі, залишивши записки з написом "за Матильду горіти".

Учитель стверджує, що Поклонська надає підтримку і забезпечує прикриття терористичній організації, а протести проти його фільму "Матильда" є лише приводом для цієї організації заявити про себе. Поклонська заявила, що люди, які займаються протиправними діями через фільм "Матильда", повинні зупинитися.