Агенти ФБР провели обшук у будинку Манафорта

Представник Манафорта заявив, що той "послідовно співпрацює з правоохоронцями"
Фото: EPA

Федеральне бюро розслідувань США 26 липня без попередження провело обшук у будинку колишнього керівника виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта у рамках спеціального розслідування щодо втручання Росії у вибори США у 2016 році.

Федеральне бюро розслідувань США провело обшук у будинку колишнього керівника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, вилучивши документи та інші матеріали. Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на джерела, наближені до розслідування.

Обшуки проводили в межах спеціального розслідування про втручання Росії у вибори США у 2016 році.

Зазначено, що 26 липня федеральні агенти з'явилися в будинку Манафорта в Александрії (штат Вірджинія) без попередження. Це сталося наступного дня після того, як він добровільно зустрівся зі співробітниками комітету з розвідки Сенату.

Представник Манафорта Джейсон Малоні підтвердив виданню факт обшуку і підкреслив, що політконсультант "послідовно співпрацює з правоохоронними органами".

Слідчі й адвокат Манафорта Реджинальд Браун відмовилися від коментарів.

12 травня видання Wall Street Journal писало, що мін'юст США запитував банківські дані Манафорта у межах розслідування щодо можливих таємних контактів людей з оточення Трампа з Росією під час президентських виборів 2016 року.

22 березня Associated Press повідомило, що Манафорт таємно працював на російського мільярдера Олега Дерипаску в інтересах президента РФ Володимира Путіна з 2006-го до 2009 року. За даними агентства, він розробив стратегію, яка передбачала дискредитацію антиросійської опозиції в пострадянських країнах.

Сам Манафорт підтвердив, що працював на Дерипаску, але назвав трактування ЗМІ його роботи неприйнятним.

23 березня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що йому невідомо про будь-які контакти американського політконсультанта з Кремлем.

У травні агентство Bloomberg повідомило з посиланням на джерела, що влада американського штату Нью-Йорк почала розслідування щодо угод Манафорта з купівлі нерухомості.

Associated Press зазначає, що нагляд за розслідуваннями щодо Манафорта здійснює спецпрокурор Роберт Мюллер, який є куратором справи про втручання РФ в американські вибори.