Блумберг створює в США коаліцію прихильників захисту клімату

2 червня благодійний фонд Блумберга заявив про виділення приблизно $15 млн на виконання рамкової Конвенції ООН на захист клімату
Фото: ЕРА

У коаліцію американського філантропа Майкла Блумберга, яка має намір зберегти роль США у виконанні Паризької кліматичної угоди, уже зараз заявили про готовність увійти 30 міст, три штати, більше ніж 80 університетських президентів і 100 компаній.

Американський медіамагнат і філантроп Майкл Блумберг створює коаліцію прихильників за збереження участі США в Паризькій угоді про клімат, повідомляє видання Business Insider.

Попередньо відомо, що в коаліцію мають намір увійти 30 міст, три штати, більше ніж 80 університетських президентів і 100 компаній. Її учасники представлять в ООН план досягнення показників, установлених Паризькою угодою про клімат для США.

Нова коаліція заявляє, що зробить усе можливе, щоб зберегти роль США у виконанні Паризьких угод.

1 червня президент США Дональд Трамп заявив, що ухвалив рішення про вихід із Паризької угоди заради захисту Америки та її громадян. За його словами, Вашингтон почне переговори про укладення угоди про клімат на умовах, більш вигідних для США.

Трамп не раз публічно називав глобальне потепління "містифікацією". 28 березня він підписав указ про енергетичну незалежність, яким скасував низку рішень адміністрації Барака Обами із боротьби з глобальним потеплінням. На саміті G7, який пройшов в Італії 2627 травня, президент США відмовився візувати підсумковий документ, у якому йшлося про підтримку зобов'язань, узятих у рамках Паризької кліматичної угоди.

Паризька кліматична угода, яка набрала чинності 4 листопада 2016 року, передбачає дії щодо недопущення зміни клімату. Для початку її дії було необхідно, щоб угоду ратифікували не менше ніж 55 країн, які разом викидають понад 55% парникових газів у світі. Договір покликаний замінити Кіотський протокол, що закріпляв нормовані зобов'язання зі скорочення викидів парникових газів.

Згідно з пактом Сполучені Штати зобов'язалися до 2025 року скоротити викиди в атмосферу парникових газів на 2628% порівняно з рівнем 2005 року.

Колишній мер Нью-Йорка Блумберг входить до числа найбагатших людей світу за версією Forbes, його статки оцінюють у $45,6 млрд. Зараз є спеціальним посланником Генерального секретаря ООН із питань кліматичних змін. 2 червня благодійний фонд Блумберга заявив про виділення приблизно $15 млн протягом двох років на виконання рамкової Конвенції ООН на захист клімату.