Деканоїдзе: Грузія повертається в орбіту Москви, олігарх Іванішвілі узурпував абсолютно все. Це трагедія!

Деканоїдзе про Іванішвілі: Прийшов пропутінський олігарх – і прокинувся совок
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

У Грузії нині немає демократії, оскільки країною неформально править екс-прем'єр Бідзіна Іванішвілі, заявила екс-голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Грузією нині неформально керує екс-прем'єр-міністр країни Бідзіна Іванішвілі. Про це заявила колишня начальниця Нацполіції України Хатія Деканоїдзе в ефірі авторської програми Дмитра Гордона "ГОРДОН" на каналі "112 Україна".

"Прийшов пропутінський олігарх – і прокинувся совок. Він сказав людям, що в нього дев'ять мільярдів, і він їх нагодує. І були навіть такі гасла, які тепер здаються смішними, наприклад: "П'ять мільйонів – кожному куточку Грузії", тобто будь-якому маленькому селу – п'ять мільйонів, уявляєте? І люди реально повірили, бо хтось подумав, що зараз він не буде працювати, а олігарх стане його годувати тощо", – сказала вона.

За словами Деканоїдзе, коли Іванішвілі став прем'єр-міністром, він "із бюджету повернув свої перші 80 млн, які витратив на відновлення Грузії після стихії".

"Виходить, сталося те, що Путін (президент РФ Володимир Путін."ГОРДОН") заслав олігарха, який досі є акціонером "Газпрому", той став лідером опозиції... І те, що зараз відбувається в Грузії, я не знаю, ви в курсі, чи ні, це не тільки відкочування назад", – заявила вона.

На її думку, у Грузії нині "немає демократії".

"Він (Іванішвілі."ГОРДОН") править неформально, а це – порушення її першого принципу. І найголовніше, що йому підпорядковані всі державні інститути: прокуратура, поліція, безпека – абсолютно все. Зараз вони хочуть змінити конституцію, незважаючи на обурення опозиції та суспільства, і взагалі скасувати президентські вибори", – заявила Деканоїдзе.

Екс-голова української Нацполіції зазначила, що Грузія – країна "дуже гарна та тепла".

"Але Грузія, на жаль, повертається в орбіту Москви. Усі демократичні процеси, які важливі для розвитку держави, зупинилися. Я вам уже назвала кілька моментів: вони змінюють конституцію, олігарх узурпував абсолютно все... Це не тільки відкочування, це реально біда! Я, якщо говорити суб'єктивно, уважаю це трагедією для моєї країни. Ми мріяли, що вона стане як ракета в сенсі розвитку держав на пострадянському просторі. На жаль, цього не відбувається", – сказала політик.

Деканоїдзе: Згідно зі статистикою, в Україні за корупцію сидить приблизно 10 осіб. Читайте повну версію інтерв'ю

Бідзіна Іванішвілі – засновник партійного блоку "Грузинська мрія", який за підсумками парламентських виборів, що відбулись у Грузії у 2012 році, здобув більше ніж половину місць у парламенті країни.