Джонсон закликав громадян Великобританії готуватися до втрати близьких через коронавірус

Джонсон зазначив, що жителям Великобританії треба бути готовими до втрати близьких через коронавірус
Фото: EPA

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон зазначив, що Британія перейшла з фази "стримування" кризи, пов'язаної з коронавірусом, у фазу "уповільнення".

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон попередив, що набагато більше людей має очікувати на втрату близьких через спалах коронавірусу у Великобританії. Він це заявив, виступаючи після екстреного засідання парламенту, пише The Guardian.

Джонсон також зазначив, що Британія перейшла з фази "стримування" кризи, пов'язаної з коронавірусом, у фазу "уповільнення".

Що робити, якщо підозрюєте в себе коронавірус. Інструкція

У Великобританії наразі підтверджено 590 випадків зараження коронавірусом, вісім із них закінчилися смертю, пише The Guardian.

Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 почалося у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу SARS-CoV-2 пандемією.

11 березня Кабмін України запровадив карантин у навчальних закладах країни і обмежив проведення масових заходів, а також припинив авіасполучення з Італією і закрив 75% пунктів пропуску на кордоні.

За даними американського Інституту Джона Гопкінса, до 13 березня загальна кількість інфікованих сягнула 135 тис., кількість жертв наблизилася до 5 тис. осіб.