Глава МЗС Австрії розповіла, що згода Путіна приїхати на її весілля була несподіваною

На весіллі Кнайсль Путін із нею танцював
Фото: EPA

За словами міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, її рішення запросити президента РФ Володимира Путіна на весілля було спонтанним.

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль розповіла в ефірі австрійського радіо Ö1 (входить до телерадіокомпанії ORF), що згода президента РФ Володимира Путіна приїхати на її весілля з фінансистом Вольфгангом Майлінгером була несподіваною.

Вона зазначила, що запросила російського лідера 5 червня під час його візиту до Відня, щоб познайомити з нареченим. Міністр додала, що це рішення було абсолютно спонтанним. За словами Кнайсль, близьких стосунків із Путіним у неї немає.

Вона відкинула критику щодо її легкого поклону Путіну під час танцю. За словами Кнайсль, російський лідер першим вклонився їй, і вона відповіла кніксеном.

"Будь-хто, хто мене знає, знає, що я нікому не підкорюся", – зазначила вона.

Кнайсль назвала церемонію "дійсно приємною урочистістю", яка мала позитивний ефект для австрійського туризму.

Весілля Кнайсль і Майлінгера відбулося 18 серпня. Путін відвідав свято дорогою в Німеччину, де у нього була зустріч із канцлером Ангелою Меркель. Російський президент привіз із собою Кубанський козачий хор, який заспівав на весіллі.

Путін подарував Кнайсль і Майлінгеру картину, старовинний олійний прес і тульський самовар. Також він станцював із нареченою і сказав тост німецькою мовою.