Глава Російського антидопінгового агентства не вірить, що смерті колишніх керівників організації були випадковими

Після початку допінгового скандалу раптово померли двоє російських спортивних чиновників
Фото: ЕРА

Генеральний директор РУСАДА Юрій Ганус зазначив, що випадково одразу двоє екс-керівників організації померти не могли.

Смерті екс-голови виконавчої ради Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) В'ячеслава Синьова і колишнього виконавчого директора Микити Камаєва не були випадковими. Таку думку висловив генеральний директор РУСАДА Юрій Ганус в інтерв'ю "Р-Спорт".

"Я не знаю до кінця, але зрозуміло, що дві людини просто так не можуть піти з життя. У мене немає фактів, і як юрист я можу сказати, що поки не доведено зворотного, я нічого говорити не можу", – підкреслив він.

Синьов і Камаєв померли в лютому 2016 року. Причини смерті Синьова не розголошували. Камаєв помер після ранкової пробіжки на лижах. Причиною його смерті назвали обширний інфаркт.

Обидва чиновники пішли з РУСАДА в грудні 2015-го, після того як незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) звинуватила Росію в численних порушеннях антидопінгових правил та призупинила діяльність російської організації.

У 2016 році незалежна комісія ВАДА під керівництвом канадського професора Річарда Макларена опублікувала розслідування, описавши подробиці державної підтримки допінгу в Росії. Матеріали комісії стосувалися як олімпійського, так і параолімпійського спорту в РФ.

Через допінговий скандал від участі в Олімпійських іграх 2016 року усунули збірну Росії з легкої (за винятком стрибунки Дар'ї Клішиної) та важкої атлетики. Російську збірну у повному складі також було відсторонено від літньої Параолімпіади.