Гейлі заявила, що представники КНДР відклали зустріч із Помпео через неготовність

Напередодні стало відомо про перенесення зустрічі представників США і КНДР
Фото: ЕРА

Постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що немає жодної серйозної причини для перенесення зустрічі між представником Північної Кореї і державним секретарем Сполучених Штатів Майком Помпео.

Представники Північної Кореї відклали зустріч із держсекретарем США Майком Помпео через неготовність, повідомила постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі. Про це пише Reuters.

За її словами, Помпео був готовий до зустрічі, проте у КНДР сказали, що її потрібно перенести. Гейлі вважає, що жодної серйозної причини для перенесення немає.

Напередодні президент США Дональд Трамп повідомив, що зустріч Помпео з наближеним до лідера КНДР генералом Кім Йон Чолом, яка мала відбутися 8 листопада в Нью-Йорку, перенесено. Чому саме, президент не уточнив.

12 червня в Сінгапурі відбулася перша зустріч президента США Дональда Трампа та Кім Чен Ина. За підсумками американсько-північнокорейського саміту було підписано угоду: Вашингтон пообіцяв надати КНДР гарантії безпеки, а Пхеньян підтвердив прихильність до повної денуклеаризації Корейського півострова.

За підсумками переговорів у Пхеньяні у вересні 2018 року глави Південної і Північної Корей підписали угоду, яка передбачає подальше зниження напруженості на Корейському півострові.