НБУ програв апеляцію щодо одного з рішень стосовно "ПриватБанку", ЄС продовжив роботу Консультативної місії в Україні. Головне за день

ЄС продовжив роботу місії в Україні
Фото: EPA

"ГОРДОН" подає огляд основних новин понеділка, 13 травня.

НБУ програв апеляцію щодо одного з рішень за позовом колишнього акціонера "ПриватБанку", буде подавати касацію

13 травня Шостий апеляційний адмінсуд відхилив апеляційну скаргу Нацбанку України на рішення Окружного адмінсуду Києва від 2 березня, яким було задоволено позов колишнього акціонера "ПриватБанку" кіпрської компанії Triantal Investments Ltd. та скасовано розпорядження НБУ про інспекційну перевірку "ПриватБанку" перед націоналізацією. Нацбанк буде подавати касаційну скаргу.

На Інститутській спробували розпочати будівництво меморіалу, ГПУ проти

13 травня на вулиці Інститутській у Києві почали знімати бруківку для будівництва меморіалу Героям Небесної сотні. "Громадське" зазначило, що це ставить під загрозу завершення проведення слідчих експериментів у розслідуванні розстрілів активістів під час Революції гідності.

Управління спецрозслідувань Генпрокуратури попросило зупинити будівельні роботи на Інститутській. Пізніше їх зупинили. Голова управління Сергій Горбатюк заявив, що потреба у слідчих діях на Інститутській може виникнути й під час судового розгляду.

ЄС продовжив роботу консультативної місії в Україні

Рада Євросоюзу 13 травня продовжила мандат Консультативної місії ЄС в Україні до 31 травня 2021 року і збільшила її фінансування більше ніж на 25% – до €54 млн.

Суд оштрафував Зеленського

Оболонський райсуд Києва 13 травня оштрафував на 850 грн новообраного президента України Володимира Зеленського за демонстрацію заповненого бюлетеня під час повторного голосування на президентських виборах 21 квітня. Також Зеленський має сплатити 384 грн судового збору.