Кандидат до Конгресу США від Демократичної партії заявила про атаки хакерів із Росії на її сайт

Існер заявила, що зламати її сайт так і не вдалося
Фото: pixabay.com

Мінімум 1,1 тис. атак було здійснено з російських IP-адрес, а також із серверів в Україні та Казахстані, заявила кандидат до Конгресу США від Демократичної партії Табіта Існер. За словами кандидата, сайт її передвиборчої кампанії безуспішно намагалися зламати в середині липня.

Кандидат до Конгресу США від Демократичної партії Табіта Існер, яка балотується від штату Алабама, заявила, що російські хакери спробували зламати сайт її виборчої кампанії, повідомив 4 серпня Business Insider.

За її словами, у середині липня хакери зробили 1,4 тис. спроб зламати сайт. Перевірка показала, що мінімум 1,1 тис. атак було здійснено з російських IP-адрес, а також із серверів в Україні та Казахстані.

Існер додала, що зламати сайт не вдалося. Водночас вона спробувала привернути увагу правоохоронних органів до проблеми. Однак в управлінні ФБР в Алабамі, за словами Існер, заявили, ніби не знають, як допомогти в цій ситуації.

У жовтні 2016 року влада США офіційно обвинуватила Росію у зламі серверів американських партій, а також у втручанні в перебіг президентських виборів у країні. У Кремлі ці обвинувачення назвали "нісенітницею".

У грудні ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася у президентські вибори у США з метою допомогти республіканцеві Дональду Трампу здобути перемогу. В опублікованій доповіді американської розвідки йшлося, що президент РФ Володимир Путін особисто наказав почати кампанію із втручання у вибори у США.

Трамп після цього заявив, що США повинні "рішуче покласти край" спробам кібератак на країну.

Згодом президент США постійно повертався до теми втручання у вибори. У липні 2017 року він сказав, що у президентські вибори у США у 2016 році втрутилася Росія, але не відкинув причетності до цього інших країн. У листопаді 2017 року президент США після зустрічі з Путіним заявив, що вірить його запевненням про те, що Росія не втручалася в американські вибори. У лютому 2018 року Трамп написав у Twitter, що кібервтручання в перебіг виборів могли здійснити Росія, Китай або хакер, не пов'язаний із жодною державою.

13 липня 2018 року міністерство юстиції США висунуло обвинувачення 12 офіцерам Головного управління розвідки міноборони РФ у зв'язку із втручанням у вибори президента у 2016 році.

16 липня на прес-конференції після зустрічі з Путіним Трамп сказав: "Президент Путін каже, що це зробила не Росія. Я не бачу причин, чому це має бути вона". Наступного дня глава Білого дому зачитав конгресменам заяву, у якій стверджував, що обмовився і що він ніколи не сумнівався у висновках розвідувальної спільноти щодо причетності РФ до кібервтручання.

Наприкінці липня Трамп говорив, що Росія буде активно втручатися в намічені на листопад 2018 року вибори до Конгресу США, щоб посилити позиції Демократичної партії.

У листопаді переобиратимуть Палату представників Конгресу США, а також 35 сенаторів зі 100.

5 серпня газета The Wall Street Journal повідомила, що в адміністрації президента США Дональда Трампа розробили додаткові заходи щодо боротьби із хакерами, пов'язаними з Росією, Китаєм, Іраном і КНДР. Ідеться про кіберзлочинців, що загрожують енергетичній безпеці США.