Спецслужби США та Великобританії заявили, що РФ із допомогою хакерів зламує роутери по всьому світу

Російські хакери заразили мільйони пристроїв
Фото: pixabay.com

Кіберзлочинці, підтримувані урядом Росії, у межах шпигунської кампанії атакують державні установи й головні об'єкти інфраструктури, повідомили в Національному центрі кібербезпеки Великобританії, ФБР і департаменті внутрішньої безпеки США.

Хакери, підтримувані урядом Росії, зламують роутери по всьому світу в межах кампанії з кібершпіонажу. Про це йдеться в спільній заяві Національного центру кібербезпеки Великобританії (NCSC), ФБР і департаменту внутрішньої безпеки США від 16 квітня.

За даними відомств, цілями атак є державні установи, компанії та головні об'єкти інфраструктури. Генеральний директор NCSC Сіаран Мартін у коментарі Reuters повідомив, що зловмисники атакували мільйони пристроїв.

Заступник секретаря з питань кібербезпеки і зв'язку Великобританії Жанетт Манфра засудила таку активність.

"Закликаємо всі відповідальні країни використовувати свої ресурси, зокрема дипломатичні, правоохоронні, технічні та інші, для подолання російського альянсу", – заявила вона.

Спецслужби США попросили постраждалих від атак повідомляти про будь-які віруси, щоб краще вивчити вплив кіберкампанії.

До цього про причетність Кремля до хакерських атак заявляли у Франції, Німеччині, Україні та низці інших країн. Президент РФ Володимир Путін спростовував звинувачення, але говорив, що у кіберзлочинців можуть бути патріотичні мотиви.