Кінокритик Барабаш: Мединський уважає, що фотографія оголеного чоловіка – пропаганда гомосексуалізму. А оголеної жінки – пропаганда лесбійського кохання?

Барабаш: Реклама високих чорних ботфортів – пропаганда садо-мазо?
Фото: Ekaterina Barabash / Facebook

На думку російського кінокритика Катерини Барабаш, уважати фотографію оголеного чоловіка пропагандою нетрадиційних сексуальних стосунків, як це робить міністр культури РФ Володимир Мединський, – те саме, що називати пропагандою зоофілії зображення котів і собак.

Російський кінокритик Катерина Барабаш прокоментувала інформацію, що прем'єру балету режисера Кирила Серебренникова "Нурєєв" перенесли за прямим розпорядженням міністра культури РФ Володимира Мединського.

"Мединський уважає, що фотографія оголеного чоловіка (в цьому випадку – Нурєєва) – пропаганда гомосексуалізму. А оголеної жінки – пропаганда лесбійського кохання? А кішечки–собачки – пропаганда зоофілії? Реклама високих чорних ботфортів – пропаганда садо-мазо?" – написала вона у Facebook.

Страшно припустити, "що означає фото оголеного малюка-карапуза", продовжила критик.

"Зате знаю точно, що будь-яке зображення Мединського – пропаганда ідіотизму, вульгарщини та повної профнепридатності", – заявила вона.

Сьогодні агентство ТАСС повідомило, що виставу Серебренникова "Нурєєв", яку мали показати у Большому театрі в Москві, скасували через гей-пропаганду.

Рудольф Нурєєв – радянський, британський і французький артист балету і балетмейстер. У 1961 році, після закінчення гастролей трупи в Парижі, попросив політичного притулку й залишився за кордоном. Був геєм. 

Прем'єру вистави було заплановано на 11 липня 2017 року, але згодом її перенесли на травень 2018 року, пояснивши це неготовністю постановки. За задумом Серебренникова, більшість акторів повинні були виконувати свої ролі оголеними, а декорацією мала стати відома фотографія Нурєєва, на якій він зображений без одягу, писало агентство ТАСС.