КНДР запустила ще дві балістичні ракети

Запущені КНДР ракети аналізують спецслужби Південної Кореї та США
Фото: ЕРА (архів)

За даними південнокорейських військових, дві балістичні ракети, запущені Пхеньяном в Японське море вранці 24 серпня, пролетіли щонайменше 380 кілометрів.

Уранці 24 серпня Північна Корея запустила дві балістичні ракети, імовірно, малої дальності. Про це з посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомляє Yonhap News Agency.

Ракети було випущено в Японське море з міста Сондок на сході КНДР, обидві пролетіли щонайменше 380 кілометрів. Максимальна висота польоту становила 97 км.

Південнокорейські військові зазначають, що спецслужби Сеула і Вашингтона аналізують тип ракет, запущених Пхеньяном.

12 червня 2018 року президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин провели 35-хвилинну зустріч тет-а-тет на острові Сентоса в Сінгапурі. За підсумками американсько-північнокорейського саміту, яий відбувся того самого дня, сторони підписали угоду. У документі зазначено, що США нададуть КНДР гарантії безпеки, Північна Корея підтвердила прихильність до повної денуклеаризації Корейського півострова.

27–28 лютого 2019 року у в'єтнамському Ханої відбувся другий американсько-північнокорейський саміт за участю Трампа та Кім Чен Ина. Президент США під час саміту сказав, що постарається досягти з лідером КНДР домовленостей щодо денуклеаризації, а потім "перетворити Північну Корею на економічний центр". Сторони не досягли угоди.

25 липня КНДР запустила дві ракети малої дальності в Японське море з півострова Ходо. 31 липня ще дві балістичні ракети було випущено на східному узбережжі країни. У Пхеньяні заявили, що випробовують нову керовану ракету, яку можна застосовувати в майбутніх наземних військових операціях.

Уранці 2 серпня в Північній Кореї провели чергові випробування балістичної ракети ближнього радіуса дії. 6 серпня КНДР провела четверті за останні два тижні ракетні запуски.

Трамп заявляв, що останні запуски ракет КНДР не порушують домовленостей, досягнутих між ним і Кім Чен Ином.

Глава Пентагону Марк Еспер зазначив, що США не будуть різко реагувати на запуски ракет, які останнім часом провела Північна Корея, і мають намір "тримати двері відчиненими" для переговорів із Пхеньяном.

9 серпня Трамп розповів, що отримав "дуже гарний і позитивний лист" від лідера КНДР Кім Чен Ина.

10 серпня Північна Корея запустила в Східне море два снаряди, які, імовірно, є балістичними ракетами малої дальності, повідомили в Південній Кореї.

Широкомасштабна фаза навчань у Південній Кореї розпочалася 11 серпня. Тоді в КНДР заявили, що Північна Корея відкидає можливість переговорів із Сеулом, поки на Корейському півострові тривають спільні зі США військові навчання.

Останній запуск ракет провели в Північній Кореї 16 серпня. За даними державних ЗМІ країни, запуском керував особисто Кім Чен Ин.