Колишній юрист Трампа Коен прибув до в'язниці для відбування покарання

Суддя надав Коену двомісячне відтермінування, щоб він міг відновитися після операції й привести свої справи до ладу
Фото: ЕРА

Адвокат Майкл Коен відбуватиме трирічний строк за ухилення від сплати податків і порушення під час фінансування виборчої кампанії президента США Дональда Трампа.

Колишній адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен прибув 6 травня у в'язницю в місті Отісвіллі у штаті Нью-Йорк, де він відбуватиме трирічний строк ув'язнення, повідомила газета New York Post.

53-річний адвокат мав почати відбування строку із 6 березня, але суддя надав йому двомісячне відтермінування, щоб він міг відновитися після операції й привести свої справи до ладу. Коена обвинувачують в ухиленні від сплати податків і порушенні під час фінансування виборчої кампанії президента США Дональда Трампа.

Після проходження медичного огляду і перевірки психічного здоров'я Коена призначать на роботи. Він може косити траву, вичищати сміття або прибирати кімнату для відвідувань, пише New York Post.

За даними видання, адвокат відбуватиме строк ув'язнення в тюрмі, більше схожій на гуртожиток. За словами тюремних консультантів, табір став місцем призначення для єврейських в'язнів через його близькість до єврейських анклавів. У в'язниці Отісвілла постійно працює рабин і є кошерне меню.

Коен працював із Трампом із 2007 року. У червні 2018 року президент США заявив, що більше не співпрацює з адвокатом.

9 квітня 2018 року агенти Федерального бюро розслідувань у Нью-Йорку обшукали офіс Коена, вилучивши електронну переписку та податкові документи. Представники адвоката визнали, що такі дії "частково" пов'язані з розслідуванням про втручання РФ в американські вибори.

21 серпня в суді Коен визнав себе винним за вісьмома з 18 пунктів обвинувачення в ухиленні від сплати податків, наданні неправдивих даних банків і фінансових порушеннях під час передвиборчої кампанії Трампа 2016 року. Зокрема, ішлося про виплати "за мовчання" порноакторці Стормі Деніелс і моделі Playboy Карен Макдугал, у яких був роман із Трампом.

12 грудня окружний суд Нью-Йорка призначив Коену покарання у вигляді трьох років в'язниці. Суддя під час засідання зазначив, що Коен заслуговує на повагу за визнання провини.