Компанія в Австралії збільшила прибуток майже втричі, зробивши середу вихідним днем для працівників

Додатковий вихідний в австралійській компанії привів до того, що працівники стали рідше брати лікарняні
Фото: ЕРА

Директор австралійської компанії Versa Кет Блекхем розповіла, що після введення додаткового вихідного співробітники стали брати менше лікарняних, а задоволеність персоналу роботою зросла.

Керівництво маркетингового агентства Versa в Мельбурні (Австралія) в липні 2018 року ввело третій вихідний день для співробітників – у середу, що дало змогу збільшити виторг і прибуток компанії, повідомила 30 квітня британська телерадікорпорація BBC.

Співробітникам надали додатковий вихідний без скорочення зарплат, однак вони мають бути готовими відповісти на дзвінок начальства або вийти на роботу на вимогу клієнтів у разі непередбачених обставин.

Співробітниця компанії Тіффані Шрауен розповіла, що менша кількість робочих днів стимулює її краще планувати тиждень і розумно витрачати робочий час.

Із літа 2018 року виторг компанії зріс на 46%, прибуток – майже втричі. Директор компанії Кет Блекхем розповіла, що після нововведення співробітники стали брати менше лікарняних, а задоволеність персоналу роботою зросла.

Як зазначає BBC, у різних країнах були ініціативи скоротити робочий день у зв'язку з обмеженим ринком праці. Однак не всі експерименти були успішними. Експеримент із шестигодинними робочими днями в державних будинках для літніх людей у Швеції засвідчили, що хоча показники продуктивності праці покращилися, витрати на персонал значно зросли, оскільки для заповнення прогалин було необхідно найняти більше людей. Деякі стартапи, які вдавалися до чотириденного робочого тижня у США, змушені були повернутися до п'ятиденної роботи, оскільки додатковий вихідний зробив компанію менш конкурентоспроможною.