Лавров наполягає на погодженні питання введення миротворців на Донбас із бойовиками

Лавров заявив, що введення миротворців можливе лише після "розведення сил і засобів"
Фото: ЕРА

Основою врегулювання конфлікту на сході України залишаються Мінські угоди, а основними переговорними майданчиками – мінська контактна група та "нормандський формат", заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров наполягає, що питання введення миротворців ООН на Донбас потрібно узгодити з бойовиками "ДНР" і "ЛНР". Про це він заявив в інтерв'ю італійському виданню Liberо, яке опублікували на сайті російського МЗС.

"Контингент ООН буде введено в зону конфлікту після розведення сил і засобів сторін. Розміщення оонівців має бути погоджено з владою як у Києві, так і в Донецьку та Луганську", – заявив Лавров.

Він додав, що основою врегулювання конфлікту на сході України залишаються Мінські угоди, а основними переговорними майданчиками – мінська контактна група та "нормандський формат".

20 вересня президент України Петро Порошенко презентував своє бачення миротворчої місії на Донбасі під час сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

10 листопада міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що розроблення проекту резолюції щодо миротворчої місії ООН на Донбасі на завершальній стадії.

13 листопада в Белграді відбулася третя зустріч спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера і помічника російського президента Владислава Суркова. За підсумками переговорів посольство США у РФ повідомило, що Вашингтон і Москва "мають різні концепції" про шляхи досягнення миру на сході України, але "спільну роботу в цьому напрямі буде продовжено".

За інформацією "Интерфакса", Волкер запропонував розширити зону присутності миротворців на Донбасі, їхню чисельність і повноваження.